søndag 7. april 2013

Hjemmelaget knekkebrød (lavkarbo)

Ingredienser og utstyr til hjemmelagede knekkebrød
Trinn-for-trinn tutorial til verdens beste knekkebrød!

Ingredienser
Til ca 32 knekkebrød

- 2 dl økologiske linfrø
- 2 dl økologiske sesamfrø (gjerne upolerte)
- 2 dl økologiske gresskarkjerner
- 2 dl økologiske solsikkekjerner
- 4 økologiske egg
- 2 ss Cocosa Pure Coconut oil (ikke virgin)
- Salt
- Evt krydder, tørkede bær eller annet du liker

Utstyr
- Bakebolle
- Dl-mål
- Slikkepott
- Bakepapir
- To stekeplater
- Pizzahjul


Framgangsmåte
1. Sett ovnen på 160 grader. Har du varmluft bruk det Start med å måle opp alle frøene og ha de i en bolle. Tilsett salt og evt smakstilstening.
Bland alt det tørre i en bolle med slikkepott

2. Tilsett eggene ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.

 
Tilsett eggene ett av gangen

3. Tilsett til slutt 2 ss Cocosa kokosolje. Hvis oljen er hard i glasset, pleier jeg å holde glasset under litt rennende varmt vann til jeg har nok til 2 flytende spiseskjeer. Bland godt. Røra skal være løs og lett og jobbe med.
Ca slik bør røra se ut
4. Kle 2 stekeplater med bakepapir. Del røra i 2 og hell halvparten på hver av stekeplatene. Bruk slikkepotten til å fordele røra i et jevnt, tynt lag utover hele stekeplatene. Her er det lurt å være litt nøye slik at røra fordeles jevnt og at det ikke blir noen "hull" hvor det ikke er røre.

Røra bør ligge så jevnt fordelt som mulig 
5. Sett brettene inn i stekovnen som holder 160 grader. Jeg pleier å steke begge brettene samtidig, setter det ene brettet nest øverst og det andre brettet nest nederst. Etter 10 minutter tar du ut brettene og deler opp røra i passende knekkebrød-størrelse med et pizzahjul. Jeg pleier å dele opp i 4 x 4 ruter, slik at det blir 16 knekkebrød på ett brett.

Del opp knekkebrødene med et pizzahjul etter 10 minutters steketid
6. Stek knekkebrødene i ytterligere 30 minutter. Etter 15 minutter pleier jeg å bytte plassering av brettene i ovnen.

7. Etter endt steketid, ta ut knekkebrødene og legg på rist for avkjøling. Knekkebrødene bør oppbevares i lufttett boks.

En boks hjemmelagede knekkebrød varer ikke lenge...





1 kommentar:

  1. Dette skal jeg lage også! Men har bare ikke langpanner enda... sukk. Bare en rist! Det som jeg ser er genialt med disse knekkebrødene dine er jo at de er glutenfrie også :) Flinka!

    SvarSlett

Takk for kommentaren din!