![]() |
Ingredienser og utstyr til hjemmelagede knekkebrød |
Ingredienser
Til ca 32 knekkebrød
- 2 dl økologiske linfrø
- 2 dl økologiske sesamfrø (gjerne upolerte)
- 2 dl økologiske gresskarkjerner
- 2 dl økologiske solsikkekjerner
- 4 økologiske egg
- 2 ss Cocosa Pure Coconut oil (ikke virgin)
- Salt
- Evt krydder, tørkede bær eller annet du liker
Utstyr
- Bakebolle
- Dl-mål
- Slikkepott
- Bakepapir
- To stekeplater
- Pizzahjul
Framgangsmåte
1. Sett ovnen på 160 grader. Har du varmluft bruk det Start med å måle opp alle frøene og ha de i en bolle. Tilsett salt og evt smakstilstening.
![]() |
Bland alt det tørre i en bolle med slikkepott |
![]() | |
Tilsett eggene ett av gangen |
3. Tilsett til slutt 2 ss Cocosa kokosolje. Hvis oljen er hard i glasset, pleier jeg å holde glasset under litt rennende varmt vann til jeg har nok til 2 flytende spiseskjeer. Bland godt. Røra skal være løs og lett og jobbe med.
![]() |
Ca slik bør røra se ut |
![]() | |
Røra bør ligge så jevnt fordelt som mulig |
![]() |
Del opp knekkebrødene med et pizzahjul etter 10 minutters steketid |
7. Etter endt steketid, ta ut knekkebrødene og legg på rist for avkjøling. Knekkebrødene bør oppbevares i lufttett boks.
![]() |
En boks hjemmelagede knekkebrød varer ikke lenge... |
Dette skal jeg lage også! Men har bare ikke langpanner enda... sukk. Bare en rist! Det som jeg ser er genialt med disse knekkebrødene dine er jo at de er glutenfrie også :) Flinka!
SvarSlett