tirsdag 9. april 2013

Kjøttfri mandag

I dag har jeg gjennomført min første kjøttfrie mandag.
Kjøttfri Mandag er et initativ av Framtiden i Våre Hender og  Grønn Hverdag, for å bevisstgjøre om, og å få ned forbruket av kjøtt her i landet.

Hvorfor skal man spise mindre kjøtt? Vel, i vår opplyste tid vet vel de fleste av oss at vi nordmenn for mye kjøtt. Hele 75 kg kjøtt spiser hver nordmann i snitt i året (kilde: Rapport om utviklingen i norsk kosthold 2012). I følge den internasjonale kostholdsundersøkelsen, Norkost, konsumerer norske menn i dag hele 1050 g i uken; altså mer enn dobbelt så mye som anbefalt. Norske kvinner ligger også over grensen, da de får i seg i gjennomsnitt 620 gram i uken. Helsedirektoratet anbefaler  på det sterkeste at inntaket av rødt kjøtt bør begrenses til 500 gram per uke, pga at kjøtt inneholder mye mettet fett.

Andre gode grunner til å kutte ned på kjøtt er reduksjon av klimagassutslipp, å kutte din støtte til en matvareindustri som ikke ivaretar dyrenes velferd og for å unngå avskoging og ensidig utnytting av naturresurssene i verden.

Les mer om hvorfor man bør kutte ned kjøttforbruket sitt hos Framtiden i våre Hender , Grønn Hverdag og Helsedirektoratet.

Grønn Hverdag har dessuten samlet mange spennende kjøttfrie oppskrifter, mange av de er utarbeidet av kjente matbloggere og kokker. I dag lagde jeg en fantastisk deilig gulrotsuppe til middag. Jeg modererte oppskriften litt, og la til litt hvitløk og kepa-løk, samt pepper for ekstra smak. Kjempeenkelt, billig og utrolig godt!

Utrolig deilig gulrotsuppe

Ta en avgjørelse du også - og del det med alle på Facebook. Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!