mandag 11. november 2013

Guinness-kake

Jeg serverte middagsselskapet i helgen sjokoladekake laget med Guinness-øl - en skikkelig slager som kommer til å bli laget flere ganger her i heimen!


Mine foreldre var på middagsbesøk i helga, og til dessert fikk de servert sjokoladekake. Oppskriften er Nigella Lawsons, og den hemmelige ingrediensen er guinness-øl. 

Ingredienser:
KAKEN:
2,5 dl Guinness øl
250 g usaltet smør
75 g kakao
400 g sukker
1,5 dl gresk matyoghurt

2 egg
1 ss vaniljesukker
275 g mel
2,5 ts natron
GLASUREN:
300 g Philadelphia Ost
150 g melis
125 ml kremfløte

Framgangsmåte

Hell Guinness ølet i en kasserolle og tilsett smøret i biter. Varm opp til smøret er smeltet. Tilsett kakaopulver og sukker og rør godt med en visp. La sukkeret smelte og ta av varmen. Pisk yoghurten med eggene og vaniljesukkeret  og tilsett i Guinnessblandingen. Tilsett til slutt siktet hvetemel og natron og bland godt. Røren er ganske tynn.
Ha deigen i en smurt springfom 23-24 cm og stek ved 180 grader i 45-55 minutter).


GLASUR
Når kaken er avkjølt, sett den på et fat og lag glasuren. Pisk Philadelphia Osten lett og sikt over melisen. Bland godt sammen. Bland i fløten og bland igjen godt til ganske tykk konsistens. Bre over kaken og sett i kjøleskapet til den skal spises. 


Kaken kan med fordel stå en dag i kjøleskapet før den serveres, den smaker nemlig enda bedre dagen derpå! 


Se, det ser ut som en Guinness med skum på toppen!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!