onsdag 30. oktober 2013

Biscotti, baby!

Biscotti! Ordet betyr dobbelt stekt, eller stekt to ganger. Denne varianten trenger bare å stekes en gang, men kan godt stekes to ganger også. Kjempeenkelt og kjempegodt!

Jeg elsker biscotti, og herligheten kan varieres i det uendelige - med nøtter, tørket frukt, sitrusskall og jeg vet ikke hva. Denne varianten er med ristede mandler og sitronskall.

Du trenger:
200 gram mandler, snittet eller grovt hakket
3 eggeplommer
250 gram sukker
3 ss vaniljesukker (alternativt frøene fra en vaniljestang)
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1-1,5 sitron, gjerne økologiske
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
 
Rist mandlene i en varm panne
 
 
Framgangsmåte:
1. Start med å hakke mandlene. Det gjør ikke noe om det blir ulik størrelse på bitene. 
2. Varm en panne (den skal være veldig varm!) og ha i mandlene. Vend de hele tiden så de ikke brenner seg. Når mandlene har fått en gyllen farge, tar du de av og heller de direkte i en bolle til avkjøling. 
3. Pisk sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser til konsistensen er litt kremete. Blir det for fast kan du tilsette et ekstra egg. 
4. Visp eggehvitene stive sammen med en klype salt.
5. Vend eggehvitekremen forsiktig inn i eggeplommekremen med en slikkepott. Litt av gangen - det skal være luftig. 
6. Tilsett mandlene og revet sitronskall, og rør deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemel. Deigen du skal sitte igjen med skal være nokså fast.
7. Del nå deigen inn i 3 like store emner som du tuller til tykke pølser og legg på et stekebrett med bakepapir. Trykk dem ut med håndflaten slik at de måler ca 2 cm i høyden og 6 cm i bredden.
8. Stek "pølsene" på 175 grader i ca 30 minutter, eller til de er gyldne. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær på skrått, ca 2-3 cm tykke skiver. 
9. La de avkjøles, eller evt stek dem noen minutter ekstra - slik at de blir "ekte biscotti" :)

Ferdig biscotti klar til å mumses. Kjempegode å dyppe i kaffen!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!