onsdag 8. mai 2013

Vegetarbolognese

Ukens kjøttfrie mandag bydde på vegetarbolognese med grønnsakspasta. En klassiker!

Kjøttfri mandag er kommet for å bli her i heimen, og i dag laget jeg en av mine favoritter - pasta bolognese. Chipotle-sausen gir en deilig røktsmak som kan minne om bacon.

Vegetarbolognese med grønnsakspasta
 Ingredienser:
- Ca 1,5 dl soya granulat (f.eks denne)
- 1 boks hermetiske tomater
- 3 ss tomatpure
- 1 stor løk, finhakket
- Noen dråper Tabasco Chipotle
- 2-3 gulrøtter, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
- Ca 2 cm rød chili, finhakket
- 1 grønnsaksbuljongterning
- Oregano, timian, basilikum
- En skvett rødvin
- 2 ss olivenolje til steking

Framgangsmåte:
1. Varm opp olivenolje i en kasserolle på middels varme, ha i finhakket løk og gulrot, samt hvitløk og chili.
2. Fres et par minutter, bland så i tomatpure og krydder og fres et par minutter til.
3. Hell i tomater og rør godt, dersom du bruker hele tomater skal disse knuses godt.
4. Ha i buljongterning og en skvett rødvin.
5. Se an konsistensen, og spe eventuelt med litt vann til ønsket konsistens.
6. La det småkoke 20 minutters tid.
7. Ha i soyagranulat og la det koke ytterligere 20 minutter.

8. Mens sausen koker kan du koke pasta. Jeg bruker et julienne-jern og strimler opp gulrøtter og squash som jeg bruker som pasta - men vanlig pasta funker såklart helt fint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!