tirsdag 7. mai 2013

Korianderpesto

Jeg elsker pesto i sin opprinnelige variant med basilikum, men denne korianderpestoen er en klar utfordrer til tronen.

Kjempeenkel pesto som kan brukes til salater, på pasta, som dipp og  mye mer! Istedet for pinjekjerner brukes ristede gresskarfrø - og det er minst like godt.

Her er korianderpesto brukt i salat


Ingredienser:
Ca 1 1/2 dl fersk koriander
Ca 0,75 dl ristede gresskarfrø
1 dl god olivenolje
Ca 0,5 dl parmesan
2-3 fedd hvitløk
Vann til å regulere konsistensen

Framgangsmåte:
1. Rist gresskarfrøene på sterk varme. Pass på å vend dem hele tiden. Ta av varmen og hell i en bolle med en gang de er gyldne.
2. Ha koriander, parmesan, hvitløk, olje og frø i en blender/kjøkkenmaskin og kjør på full styrke.
3. Reguler evt. konsistens med vann eller mer olje.
4. Spis og nyt!

Jeg brukte denne Veralda olivenoljen fra Olivers & Co, den er fruktig og søt - passet perfekt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!