onsdag 10. juli 2013

Hvordan koke artisjokk

Kokt artisjokk er en ypperlig forrett eller en lett snack i sommervarmen. Prøv den med ulike dipper - det smaker kjempegodt!

Så hvordan lager man artisjokk? Det er kjempeenkelt!

Du tager en stk artisjokk og knekker av stilken. Ha rikelig med vann i en stor kasserolle, salt vannet og la det koke opp.
Ha artisjokken hel i, legg gjerne kronbladsiden ned.
Legg på lokk og la koke i 30- 40 minutter. Artisjokken er ferdig når kronbladene slipper. Sil av og anrett på et fat.

Rå artisjokk
Plukk av kronblader. Spis det lyse på tuppen av kronbladene med dip eller tapenade, hummus eller tzatziki. Plukk til du kommer til de lilla kronbladene som ikke har så mye "kjøtt" på seg. Plukk av alle disse, og du kommer til en "hårete" kjerne. Disse hårene kan plukkes lett av og avdekker atrisjokkhjertet. Dette kan spises i sin helhet.

Kjempeenkelt og kjempegodt!
Den "hårete" kjernen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!