Til 6 personer
- 3 store auberginer
- 1 finhakket løk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts tørket eller frisk oregano
- Frisk basilikum
- Ca. 1 kg tomater (plommetomater er absolutt best!)
- Salt og pepper
- Ost til gratinering
- Parmesan
1. Sett ovnen på 190 grader. Start med å skjære auberginene i 1 cm tykke skiver. Legg på tørkepapir og salte, for å trekke ut bitterstoffer.

3. Imens steker du aubergineskivene i olivenolje til de får farge.
4. Kok opp vann. Skjær et kryss i skallet på hver tomat. Når vannet koker, putter du tomatene oppi og lar de ligge i ca 40 sekunder. Tøm av vannet, og ha tomatene rett i iskaldt vann. Nå skal tomatene slippe skallet lett, og det er bare å dra det av.

5. Knus tomatene oppi løken og hvitløken. Ha oppi oregano, salt, pepper og basilikum. La det småkoke i 15 minutter.
6. Ta en ildfast form og legg saus, ost og aubergineskiver lagvis i så mange lag du får plass til. Start med saus og avslutt med ost på toppen.
7. Stekes ca 20 minutter i ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for kommentaren din!