søndag 14. april 2013

Italiensk auberginegrateng

Jeg har prøvd meg på en oppskrift fra Jamie Oliver. Jeg modifiserte den litt underveis, og resultatet ble kjempebra! Anbefales som tilbehør, eller som en vegetarmiddag.

Til 6 personer
- 3 store auberginer
- 1 finhakket løk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts tørket eller frisk oregano
- Frisk basilikum
- Ca. 1 kg tomater (plommetomater er absolutt best!)
- Salt og pepper
- Ost til gratinering
- Parmesan

1. Sett ovnen på 190 grader. Start med å skjære auberginene i 1 cm tykke skiver. Legg på tørkepapir og salte, for å trekke ut bitterstoffer.

2. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme og fres løk og hvitløk i ca 10 minutter. Rør rundt innimellom.

3. Imens steker du aubergineskivene i olivenolje til de får farge. 

4. Kok opp vann. Skjær et kryss i skallet på hver tomat. Når vannet koker, putter du tomatene oppi og lar de ligge i ca 40 sekunder. Tøm av vannet, og ha tomatene rett i iskaldt vann. Nå skal tomatene slippe skallet lett, og det er bare å dra det av.





5. Knus tomatene oppi løken og hvitløken. Ha oppi oregano, salt, pepper og basilikum. La det småkoke i 15 minutter.

6. Ta en ildfast form og legg saus, ost og aubergineskiver lagvis i så mange lag du får plass til. Start med saus og avslutt med ost på toppen.

7. Stekes ca 20 minutter i ovnen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din!